Praha.cz

 
Po památkách
Vydejte se na procházku za pražskými památnými stromy!
1310PamatneStromy3.jpg

Příroda a historie v Praze, to nejsou jen parky a zděné památky, ale i pražské stromy. Bereme je jako samozřejmost, ale víte, že některé z nich jsou několik set let staré a v letošním roce bylo na území hlavního města vyhlášeno už 200 památných stromů? A právě za těmito stromy si můžete udělat hezký výlet - je jen na vás, kam se za nimi vypravíte.

Celý článek...
 
Pražské radnice
radnice

V Praze můžete navštívit i její historické radnice, které vám ze svých věží poskytnou úchvatné pohledy. Můžete ale také obdivovat historické prostory, stále expozice nebo tajemství podzemí...

Celý článek...
 
Do Národní galerie
panorama hrad

Národní galerie disponuje mnoha významnými objekty, které shromažďují významná umělecké díla mezi než patří například i Klášter sv. Anežky České, Schwarzenberský palác nebo Šternberský palác. Historie galerie sahá do roku 1796, kdy se osvícená šlechta a vysoce postavené měšťanstvo rozhodlo v duchu tehdejší doby pozdvihnout umění a shromáždit ho na místa tomu určená. Z původní Obrazárny a Akademie umění se zřídila Národní galerie v Praze, která své expozice vystavuje v mnoha památkových objektech na území Prahy.



Celý článek...
 
Na Pražský hrad
panorama hrad

Pražský hrad je v letní sezóně roku 2013 zpřístupněn veřejnosti od 1. dubna do 31. října. Areál hradu je otevřen od 5:00 do 24:00 hod. Od listopadu pak v zimním režimu od 6:00 do 23:00.

Celý článek...
 


Strana 4 z 4